Bezár

Hírarchívum

Érzelemszabályozás és szakemberhez fordulás

Érzelemszabályozás és szakemberhez fordulás

2023. február 28.
2 perc

Van, hogy az érzelmek elárasztanak minket. Van, hogy csodás magaslatokba emelnek, de van olyan is, hogy iszonyatos mélységekbe húznak minket. Teljesen természetes, hogy bizonyos események megjáratják velünk az érzelmi hullámvasutat, de ha azt érezzük, hogy csúszik ki a kezünkből az irányítás, akkor nincs mese, tenni kell valamit. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani Neked.

  1. Két Hálanapló fájlt találhatsz annak érdekében, hogy a megfelelő hála naplót vezethesd az általad preferált stílusban. Adj egy valódi esélyt ennek, csak próbáld ki egy hónapig! Minden nap tegyél hozzá egy kicsit és meglátod mi minden pozitív van egy nehéz időszakban is.
    Hálanapló 1.
    Hálanapló 2.

  2. Az öngondoskodásod fejlesztéséhez egy infografikát állítottunk össze Neked, hogy lásd milyen sok területen tudsz tenni Önmagadért. Segítő szakmabeliként kifejezetten fontos, hogy önmagunkért is tenni tudjunk, hogy igazán jó segítők lehessünk.
    5.2._Hogyan_fejlesztheted_az_ongondoskodasod

  3. Végül pedig egy a hangulati és stressz szinted mérésére alkalmas hőmérő vezetésére bíztatunk egy kis plakáttal, ami segít tudatosabbá válni abban, hogy milyen tényezők vannak hatással hangulatod és stressz szinted változásaira. Ismerd meg önmagad és reakcióidat, hiszen ez az első lépés, hogy változtatni és változni tudj!
    5.3._Homero


Mikor forduljunk pszichológushoz?


Ez a témakör, azért lehet számodra hasznos, hogy fel tudd mérni mikor szükséges-e pszichológus segítségét igényelni az önismereti folyamatodban, vagy problémáid mentén, de akár a környezetedben lévők esetében.

 

Amennyiben az IGEN válaszra jutnál, akkor keresd fel a Karon ingyenesen igénybevehető HaITI pszichológiai tanácsadót, ahol képzett szakemberek lesznek a segítségedre. Mint láthatod igen színes a paletta, amilyen okokból felkeresheted a központot.

 

De hogyan is kezdhetsz bele a folyamatba?

 

1. lépés: Mondd ki Önmagadnak, hogy pszichológushoz jelentkezel és ez egy fontos döntés, mert ezzel amellett döntöttél, hogy egy segítő szakember támogatását veszed igénybe fejlődési utadon. Ez a döntés nagyban segíti azt, hogy Te magad is hiteles szakember lehess.

2. lépés: Töltsd ki a következő űrlapot, hogy bekerüljenek adataid a rendszerbe és a HaITI stábja értesülhessen arról, hogy valaki igénybe szeretné venni a szolgáltatást: http://urlap.etszk.u-szeged.hu/index.php/eletvezetesi-tanacsadas/

3. lépés: Várakozz kicsit. Legfeljebb pár napon belül választ kapsz, amelyben a HaITI stábja azt foga kérni, hogy válaszemailben röviden ismertesd a témakört, amiben segítséget kérsz és jelezd, ha van olyan szakember, akihez kifejezetten kerülni szeretnél. A témát elég pár mondatban leírnod, hogy a stáb tagjai fel tudják mérni előre a helyzet sürgősségét és a témához legjobban illeszkedő szakemberrel kezdhessetek el együtt dolgozni.


4. lépés: Várd meg a szakember válaszát, aki az űrlapon megadott e-mail címeden fog keresni. Lehet, hogy egyszerre sokan jelentkeztek a tanácsadóba, ilyenkor egy várólistára kerülsz fel, amiről e-mailt kapsz. Ebben olyan információk is lesznek, amelyek kapaszkodót, támpontot adnak, ha súlyosra fordulna közben a helyzet.


5.4._Mikor_forduljunk_pszichologushoz


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek