Pályázatok, ösztöndíjak

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.
A pályázati szándék regisztrálásának határideje: 2023. december 4.

A pályázatra felsőoktatási intézmények aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek. Pályázni magyar nyelvű pályaművel lehet, amely a meghirdetett témakörök – a Pragmatica Sanctio történeti, jogtörténeti vonatkozásai, illetve a Pragmatica Sanctio nemzetközi vonatkozásai – közül egy témát vizsgál.
Határidő: 2024. január 31.

A pályázatra az jelentkezhet, aki magyar felsőoktatási intézményben alapképzés, mesterképzés, osztatlan 5 éves képzés vagy szakirányú továbbképzés (amely szakdolgozat készítéssel zárul) keretében magyar, vagy idegen nyelvű diplomamunkát, szakdolgozatot készített a pályázatban megjelölt témák valamelyikében.

A jelentkezés határideje: 2024. február 29.

A pályázatra 30 év alatti magyarországi, illetve Magyarországgal szomszédos, magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézmények hallgatói pályázhatnak a kiírásban szereplő egyik témakörben magyar nyelven megírt, jeligés dolgozattal.

A beküldési határidő: 2024. március 11. (hétfő)

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségeket támogató programja várja Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezését.