Bezár

Hírarchívum

Elsosegely_csapat_2019

Dobogós helyezést ért el az ETSZK csapata az Elsősegélynyújtó versenyen

Dobogós helyezést ért el az ETSZK csapata az Elsősegélynyújtó versenyen

2019. május 31.
2 perc

2019. március 27-én a Magyar Vöröskereszt által megrendezésre került a 48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny területi fordulója a szegedi Klúg Péter Iskolában, ahol az ETSZK csapata második helyezést ért el.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervez elsősegélynyújtó versenyeket, melyek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása és népszerűsítése a fiatalok körében. A verseny három kategóriában zajlik (gyermek, ifjúsági, felnőtt), ahol a résztvevők – a baleseti imitátoroknak köszönhetően – élethű körülmények között versenyezhetnek. Az idei év területi fordulójának a Klúg Péter Iskola adott otthont, ahol 12 baleseti helyszínen bizonyíthatták mind elméleti, mind gyakorlati tudásukat a versenyzők.

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 5 fős csapata, a Life Saver Dragons felnőtt kategóriában elérte a 2. helyezést, valamint külön dicséretben részesült a vetélkedő során egy versenytárs tényleges rosszullétének szakszerű ellátása miatt. A versenyfeladatok között szerepelt egy pincehelységben történő baleset ellátása, csecsemő újraélesztés, fürdőszobai baleset, valamint „Szerelmi háromszögből” kialakult traumás sérülések szakszerű ellátása is. A verseny során néhány játékos feladattal ki lehetett próbálni, hogy milyen gyorsan lehet egy tűzoltó egyenruhát felvenni, illetve egy „részeg szemüveg” szimulátor segítségével az ittas vezetés veszélyeire hívták fel a figyelmet.

Gratulálunk a csapatnak a kiváló teljesítményért! A csapat tagjai: Zavarkó Zsuzsanna (csapatkapitány), Belső Veronika, Szanka Blanka, Lengyel Brigitta Alexandra, Markella Milán. A felkészítésben fontos szerepet töltöttek be imitátoraink, akiknek ezúton is köszönjük lelkes közreműködésüket.


Felkészítő tanárok: Glózik Ágnes és Bakó Pál

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek