Bezár

Hírarchívum

Ápolástudományi Munka-bizottság Tudományos Ülése

Ápolástudományi Munka-bizottság Tudományos Ülése

2019. május 30.
1 perc

Idén is a Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza adott helyet az Orvostudományi Szakbizottság Ápolástudományi Munkabizottság tudományos ülésének, amelynek előadásai a kiterjesztett hatáskörű ápolók (APN) helyét és kapcsolatrendszerét övező vezérgondolatok köré épültek.

Dr. Pető Zoltán a SZTE ÁOK SZAKK Sürgősségi Betegellátó Osztály tanszékvezető egyetemi docense felvezető előadásában nemzetközi adatokkal támasztotta alá a képzés létjogosultságát, továbbá beszélt az oktatás nyújtotta lehetőségek stratégiai fontosságáról.

Az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar APN képzésének első évfolyamában végzett hallgatóink a sürgősségi, az intenzív terápiás és aneszteziológiai szakirányon megszerzett tapasztalataikról adtak konstruktív visszajelzést. Kárász László a sürgősségi specializáció pre- és intrahospitális elemeinek kapcsolódási pontjait foglalta össze, Berényi Ádám az intenzív terápia, Király Istvánné pedig az aneszteziológiai specializáció tapasztalatait ismertette.

Dr. Papp László, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar ápoló mesterképzésének szakirányfelelőse a kiterjesztett hatáskör gyakorlásával kapcsolatos aktuális kérdéseket vetett fel.

Beszámolót készítette: Domonkos Norbert


1 
2 
3 
4 
5 
6 


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek