Bezár

Hírarchívum

DSC_0013

Díszoklevél átadó ünnepség 2019.

Díszoklevél átadó ünnepség 2019.

2019. július 11.
2 perc

Karunkon már több éves hagyománya van a Díszoklevél átadó ünnepségnek, ahol az 50, 60, 65, 70 éve végzett védőnők kapnak díszoklevelet.

2019. július 5-én vas és arany oklevelek átadására került sor, az ünnepeltek közül 10 kolléganő 65 éve, 19 pedig 50 éve ezen falak között szerzett védőnői oklevelet.

Héderné dr. Berta Edina dékán asszony köszöntését követően a védőnőképzés múltjáról és jelenéről szóló előadás keretében, sok korabeli fotóval illusztrálva, az ünnepeltek és családtagjaik megismerhették, hogyan alakult a II. világháborút megelőzően a képzés. Néhány fénykép segítségével bepillantást nyertek abba is, hogy milyen ma védőnő hallgatónak lenni. Az előadást egy rövid, szintén korabeli kisfilm követte, melyből megismerhettük, hogyan is dolgozott a területen a védőnő az 50-es években, hogyan tudta elfogadtatni a lakossággal, hogy segíteni szeretne, és a legfőbb célja az anya-, csecsemő- és gyermekvédelem, hogy a gyermekek egészségesen, családban nevelkedhessenek.

Az oklevelek ünnepélyes átadásában Dékán asszony mellett segített két hallgató, akik Zöldkeresztes egyen ruhát öltöttek erre a napra, visszaidézve azokat az éveket, amikor a most díszoklevelüket átvevő védőnők elkezdtek dolgozni a területen.

Az ünnepséget követően az „öregdiákok” megtekintették egykori tantermeiket, kollégiumi szobáikat (melyek most szinten tantermek), és mosolyogva meséltek az akkori képzésről, a diákévekről.

Végezetül Karunk megvendégelte az idén vas és arany díszoklevelet átvett védőnőket, melynek keretében még lehetőségük volt egymással is beszélgetni, fényképeket nézegetve nosztalgiázni.



Tobak Orsolya

Preventív Egészségügyi Gondozás tanszék

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek