Bezár

Mentorprogram

Mentorhallgatóink bemutatkoznak:

Mentorhallgatóink bemutatkoznak:

2021. július 12.
15 perc


Kedves Elsőévesek!

Karunk 2023/24. tanévben is folytatja hallgatói mentorprogramját, amelynek célja az elsőéves hallgatóknak segítséget nyújtani a felsőoktatásba való beilleszkedésben,tanulmányaikban, illetve bármilyen ügyintézésben. A jelentkezés szeptember 8-án lezárult!


Balint_Kata
Bálint Kata - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Bálint Kata vagyok, negyedéves gyógytornász hallgató. Életem a labdarúgás, 11 évig játékosként és immár 4. éve játékvezetőként tevékenykedem. Természetesen a sport mellett szerettem volna maradni, emiatt is választottam ezt a szakirányt. Mentoráltként nekem is van tapasztalatom, így tudom, mennyire jól jön egy-két tanács vagy fontos információ a félév során. Ezért minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy segíteni tudjam a beilleszkedéseteket.


Banki_AnnaBánki Anna - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Anna vagyok másodéves gyógytornász hallgató.
Szabadidőmben a barátaimmal csinálok programot, sportolok, olvasok, zenélek és szeretek filmeket, sorozatokat nézni. A jó tulajdonságaim közé sorolható, hogy mindenkivel megtalálom a közös hangot és empatikus vagyok.
Szegeden albérletben lakom, így ebben tudok sok segítséget nyújtani.
Az egyetemen tagja vagyok a Szakos Érdekvédelmi Képviseletnek valamint az összegyetemi hallgatói önkormányzatnak, szóval keressetek nyugodtan bármilyen kéréssel, kérdéssel, problémával.
Mentorként az a célom, hogy segítsek nektek beilleszkedni az egyetemi életbe, megismertessem veletek Szegedet, segítsek a papírmunkákban és a tanulásban, de mindenek előtt az, hogy jól érezzétek magatokat, és leküzdjük a kezdeti nehézségeket. Szeretném, ha majd egy jó kis csapat lennénk a mentoráltjaimmal, amihez van sok programötletem.
Gratulálok a felvételihez, és már várom, hogy megismerhesselek titeket! ;-)


Becsi_AgotaBécsi Ágota Mária - ápoló szakirány
Sziasztok!
Bécsi Ágota Mária vagyok, másodéves ápoló hallgató.
A szabadidőmben nagyon szeretek olvasni, zenét hallgatni, sütiket sütni és rengeteg sorozatot nézni. Meg persze egy jó kávé mellett beszélgetni. :)
Kollégistaként tudom milyen nehéz lehet elköltözni egy idegen városba, ahol csak a Google Maps-el tudsz tájékozódni. Viszont nemcsak a kollégiumban, hanem az egyetemen is rengeteg csodálatos és kedves ember fogadott, akik ott segítettek, ahol csak tudtak.
Mentorként szeretnék én is segíteni azoknak, akik csak egy kicsit is elveszettnek éreznék magukat ezen az idegen terepen. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg élményben lesz részetek és örök emlékeket szereztek. Forduljatok majd hozzám bizalommal! :)


Bodis_NoemiBódis Noémi - gyógytornász szakirány
Sziasztok, Noémi vagyok! :)
Másodéves gyógytornász hallgató. Egy pici energiabomba vagyok, aki folyton mosolyog és ott segít, ahol tud. A labdajátékok a szívem csücske, de szeretek csak úgy túrázni, sétálni, vagy egy kávéra beülni. Ezenkívül szabadidőmben még olvasok, leginkább ifjúsági regényeket.
Már a kezdetektől nekem is egy mentor volt a segítségemre, így könnyebben vettem az akadályokat az első évben. Jó érzés volt, hogy van egy stabil pont, akihez bármilyen kérdésessel bizalommal fordulhattam. Így én is ezt a mentalitást, lendületességet és nyíltságot szeretném továbbvinni.
Velem együtt sok vidéki diák jár az egyetemre, akikkel a kezdeti nehézségek minden pillanatát át tudtuk vészelni, ezért a kisvárosi vagy falusi kisgólyák minden félelmét átérzem.
Nagyon szociális személynek gondolom magam, ezért ha szükségesnek érzed, a társasági életed fellendítésében is szívesen segítek.
Egy szó, mint száz, üdvözöllek az egyetemen és fordulj hozzám bátran! :)


bugadzsia_benjaminBugadzsia Benjamin - ápoló szakirány
Sziasztok!
Bugadzsia Benjamin (Beni) vagyok, harmadéves ápoló hallgató. Szeretek a szabadban lenni, szeretem a rossz vicceket, sétálni, beszélgetni és nem utolsó sorban segíteni másoknak. Vajdaságiként tudom mennyire ijesztő lehet új városba vagy esetleg országba költözni, ügyeket intézni, felfedezni magát a várost, vagy esetleg gyorsan átszámolni fejben, melyik zsemle hány forintba kerül más pénznemben. Ezt én is mind átéltem és megosztanám a tapasztalataim, ahogy azt nekem is tették. Tudom, hogy ez nagy segítség lehet, és úgy gondolom, lehet rám számítani ilyen ügyekben. Könnyen megbarátkozom az emberekkel, akár egy kávézás mellett is. Jó hallgatóság vagyok, illetve nagyon toleráns, meg lehet velem mindent beszélni. Remélem, átadhatom neked a tapasztalataimat, és nagy segítség lesz számodra. Minden kérdésedre szívesen válaszolok, amiben tudok segíteni.


Csengei_BorbalaCsengei Borbála - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Csengei Borbála (Bori) vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató. 2 évvel ezelőtt, amikor megtudtam, hogy felvettek és leköltöztem Szegedre, csak gyűltek a kérdések: Mit hol keressek? Elkéstem-e a határidővel? Nekem való ez a szak? stb. Éppen ezért jelentkeztem a mentorprogramra, hogy segítséget adjak. Bízok benne, hogy rengeteg csodálatos élményben lesz részetek az egyetemi évek alatt, és büszkén fogjátok befejezni az egyetemet. Odáig azonban hosszú, eseménydús út vezet, melyen mi, mentorok elindítunk benneteket és kísérünk, ameddig szükségetek van rá. Rólam pedig annyit, hogy szeretem kimaxolni a napjaimat, hasznosan eltölteni az időmet. A tanulás mellett igyekszek mindig feltöltődni, kirándulni, utazni valamerre, barátokkal lenni vagy akár olvasni.


Csizmar_ImolaCsizmár Imola - ápoló szakirány
Sziasztok!
Csizmár Imola vagyok, harmadéves ápoló hallgató. Először tartottam tőle, hogy nem nekem való a mentor szerep, de mivel egy nyitott, kedves, barátságos embernek tartom magamat, aki szereti a kihívásokat biztos vagyok benne, hogy megbirkózom a feladattal, és már alig várom, hogy megismerhessem a mentoráltjaimat.
Vajdaságban éltem egyetem előtt, így talán az első év legnehezebb verzióját tudhatom magam mögött. Mindenkinek ijesztő tud lenni az új légkör, de ha nekem sikerült megszokni segítség nélkül, akkor neked is menni fog! Ha kellek, ott leszek, és számíthatsz rám. Elég jól tájékozódom a városban, és nagyon sok helyet ismerek, így emiatt sem kell aggódnod. Szeretném megmutatni az egyetem jó oldalát, úgyhogy találkozunk szeptemberben!
Közösen túljutunk az első év nehézségein, és remélem szoros barátság szövődik majd köztünk. Biztos vagyok benne, ha hozzám kerülsz, nem fogunk unatkozni.


Fodor_ViktoriaFodor Viktória - védőnő szakirány
Sziasztok!:)
Fodor Viktória vagyok, másodéves védőnő hallgató. Szabadidőmben szeretek filmet nézni, könyvet olvasni, zenét hallgatni és szentmisén részt venni.
Azért választottam a mentorprogramot, mert amikor én kezdtem az egyetemet, nem volt olyan ismerősöm, aki tájékoztatást adott volna arról, hogy mik is a teendőim elsőévesként, vagy hogy is néz ki igazából az első egyetemi év. Ezért a már megszerzett tapasztalataimat szeretném nektek, gólyáknak tovább adni. Valamint szeretnék olyan mentor lenni, akihez bármikor, bármilyen kérdéssel lehet fordulni:)


Forgo_EdinaForgó Edina - védőnő szakirány
Forgó Edina vagyok, másodéves védőnő hallgató, akit egy segítőkész, empatikus, barátságos és szorgalmas személynek ismernek. Szabadidőmben nagyon szeretek olvasni, néptáncolni, valamint barátaimmal minőségi időt együtt tölteni. Nagy lelkesedéssel indultam neki az első egyetemi évemnek, de szembesülnöm kellett néhány nehézséggel. Többek között a tanulmányi rendszerekben való eligazodással és azok használatával kapcsolatosan, melyek áthidalásában sokat köszönhetek a mentoromnak. A pozitív tapasztalatok miatt döntöttem a mentorprogram mellett, annak reményében, hogy én is hasonlóképpen segíthetek nektek elsősöknek, a minél gördülékenyebb egyetemi évek érdekében. :) Forduljatok hozzám bizalommal, felmerülő kérdéseitekre közösen megtaláljuk a válaszokat


Fulop_Heni
Fülöp Heni - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok!
Heni vagyok, 22 éves, negyedik évemet taposom az ETSZK-n, mint dentálhigiénikus hallgató.
Budapest mellett lakok, van két törpe tacskóm és egy mentett kutyám. Szeretek olvasni, sorozatot nézni, illetve jókat főzni. :)
Munkámból kifolyólag sok kávézót és éttermet ismerek Szegeden, így bármikor fordulhattok hozzám tanácsért. :)
Mindig is szerettem segíteni másokon, akármiről volt szó, ezért jelentkeztem a mentorprogramba.
Tudom, hogy milyen nehézséggel jár az első év az egyetemen, új város, új emberek és élmények sorozata, ami elsőre egy nagyobb akadály mindenki számára.
Nagyon várom, hogy segíthessek Nektek eligazodni az egyetem és a tanulás rejtelmeiben, de jó hallgatóság is tudok lenni, ha valami nyomja a szívedet.
Egy jó kávéra bármikor vevő vagyok! :)


gyovai_nikolett
Gyovai Nikolett - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok!
Gyovai Nikolett vagyok, 20 éves és a Szegedi Tudományegyetem IV. éves dentálhigiénikus hallgatójaként tanulok. Tavalyelőtt végeztem a mentorprogrammal, amit kimondottan élveztem. Nagyon tetszik az egyetem hangulata, stílusa ezért úgy gondoltam, hogy kicsit jobban belemélyülök az egyetemi programokba és lehetőségekbe. Gólyaként az elején nagyon nehéz volt megszokni az új környezetet, az új tanulási és számonkérési módszereket, majd mindezeket átélve, jelentkeztem ebbe a programba, hogy a következő években már segíteni tudjak azoknak, akik szintén kicsit elveszettnek érzik magukat. Imádok táncolni, kirándulni és folyamatosan nevetni, vidámnak lenni, szóval mellettem nem lehet unatkozni. :D
A célom az, hogy mindenkinek segíteni tudjak az egyetemi életbe való beilleszkedésben.


Kiss_OrsolyaKiss Orsolya - ápoló szakirány
Sziasztok!
Kiss Orsolya vagyok, másodéves ápoló hallgató. Az utam az egészségügy felé ott kezdődött, amikor középiskola után elvégeztem egy kétéves ápolói szakmát és akkor tudtam, hogy ez az én hivatásom. Ha van szabadidőm szeretek vezetni és kirándulni. Csapatban dolgozom legszívesebben mert együtt minden könnyebb. Sokszor törekszem a tökéletességre, és talán a szervezés is jól megy. Az első félév végén eldöntöttem, hogy mentor leszek! Azért vagyok, hogy segítsek nektek. Minden nap beutazok Szegedre, így a helyi és távolsági közlekedésben jártas vagyok. Mindenkinek nehéz a kezdet, de ha jobban belegondolunk semmi sem lehetetlen. Bizalommal fordulhatsz hozzám, ha szükséged van segítségre, vagy csak egy kis támogatásra.


Kothencz_HannaKothencz Hanna - védőnő szakirány
Kothencz Hanna vagyok, harmadéves védőnő hallgató.
Nagyon megörültem a lehetőségnek, hogy a mentorprogramban részt vehetek. Egyrészt jobban beleláthatok az Egyetem működésébe, másrészt megismerhetek más hallgatókat különböző szakirányokról és különböző évfolyamokból. Nagy családból jövök, családias működésű általános és középiskolából, így volt lehetőségem eddigi életem során megtapasztalni azt, hogy segítséggel, barátsággal, szociális hálóval minden sokkal könnyebb. Az embernek nem csak segítséget adni, de kérni is meg kell tanulni, próbálom én is mindkettőt gyakorolni.
Szegedi vagyok, itt születtem, jól ismerem a várost. Ez az adottságom jól jöhet olyanok számára, akiknek nem csak a tanulásban való feladatok újak, de még a környezet is, és az ebben való eligazodásban szeretnének segítséget, legyen az egy praktikus beszerzési hely, egy jó kávézó, hol adják a jó filmeket, vagy hol érdemes lábat lógatni a városban. Szeretem a jó beszélgetést egy finom kávé mellett, szeretek bringázni, jó filmet nézni, és nagyon szeretem az állatokat.


Kovacs_BoglarkaKovács Boglárka- gyógytornász szakirány
Kovács Boglárka vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató. Egyik kedvenc elfoglaltságom a sorozatok darálása, de emellett nagyon szeretek időt tölteni a barátaimmal is. Egy Budapesthez közeli faluból költöztem Szegedre egyik pillanatról a másikra elenyésző ismeretséggel. Emiatt is bőven szükségem volt időre, mire megszoktam a(z) várost/egyetemet, kialakítottam a kis rutinomat, és nem utolsó sorban egy közösség részévé tudtam válni. Az itt töltött 2 évem alatt már rengeteg tapasztalatot szereztem utazás/vásárlás/szórakozás/egyetemi élet terén, így igyekszem mentorként ezeket a tapasztalatokat bárkinek átadni, akinek szüksége van rá. Ezidő alatt sikerült nagyon megszeretnem a szakomat, így remelém ebben is tudok neked segíteni/motiválni.
Ha úgy érzed elakadtál, és segítségre van szükséged, vagy csak pár jó szóra, esetleg egy jó kis beszélgetős sütizésre, akkor várlak téged sok szeretettel és hajrá!


Lázár JázminLázár Jázmin - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok!
Lázár Jázmin vagyok III. éves dentálhigiénikus hallgató. Mindig is szerettem segíteni másokon, valamint mindig is érdeklődtem az egészségügy iránt. Egyébként az egyetemi karrieremet a BTK-n kezdtem, de váltottam. A mentorálás ötlete azért fogta meg a fantáziámat, mert két karon és különböző kollégiumokban eltöltött időm sok tapasztalatot adott számomra. Az egyetem elején rengeteg új információt kap egy kisgólya, és segíteni szeretnék Nektek ezt feldolgozni. :) Az egyetemhez kapcsolódó dolgok mellett persze a várost is jól ismerem, és bármikor elkalauzollak Titeket :D Fontosnak érzem, hogy a mentorálás keretein túllépve jó barátokká is váljunk és egy közösséget teremtsünk.


Nagy_AriellaNagy Ariella - védőnő szakirány
Sziasztok!
Nagy Ariella (Ari) vagyok, harmadéves védőnő hallgató. Napi szinten járok be Szegedre így tudom mennyire nehéz a reggeli kelés, buszok és az órarend összehangolása. Reményeim szerint ebben is fogok tudni segíteni. Nem tanultam túl komolyan természettudományos tárgyakat a gimnáziumi éveim alatt (mondván humános vagyok) így tudom mit jelent az anatómia tanulása és a nehezebb természettudományos tárgyakból a vizsgára való felkészülés. Bízom benne, hogy mindezekben segítségedre lehetek majd.
Szeretek beszélgetni, szabadban lenni és segíteni. Nyitott, kedves alapvetően mosolygós lány vagyok. És véleményem szerint nincs rossz kérdés sem, szóval keress bizalommal.


Nyiri_BoglarkaNyiri Boglárka - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Nyiri Boglárka vagyok, másodéves gyógytornász hallgató. Nagyon szeretek olvasni, filmezni a barátaimmal és kirándulni. Barátságosnak és nyitottnak tartom magam, így könnyen meg tudom találni a közös hangot az emberekkel. Ezelőtt még nem voltam kollégista, és nagyon kevés ismerősöm volt Szegeden, így beilleszkedési és kolis tippekkel is tudok nektek majd szolgálni. :)
Elsőévesként én is részt vettem a mentorprogramban, és nagyon segített, hogy volt kihez fordulnom, ha kérdésem támadt. Ezért jelentkeztem most, hogy ezután én lehessek a segítő, én is átadhassam a tudást, tapasztalatot a szegedi és az egyetemi léttel kapcsolatban, vagy akár más témákban is. Így akár egy süti mellett is megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket. Remélem a segítségetekre tudok majd lenni!


Papp_MatePapp Máté - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Papp Máté vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató. Budapestről költöztem Szegedre, így első félévben elég sok változás történt az életemben. Elköltöztem az otthon kényelméből, fel kellett találjam magam egy teljesen új városban, valamint az egyetem rendszeréhez is hozzá kellet szokjak. De szerencsére ezt a rengeteg változást nem egyedül kellett leküzdenem, mert nekem is volt egy mentorom, aki nagyon sokat segített. Úgyhogy mentorként nekem is ez a célom, hogy segítsek kiigazodni az egyetemen (amit legjobban egy bonyolult társasjátékhoz tudnék hasonlítani, aminek senki sem ismeri a teljes szabályzatát), valamint a város ikonikus helyeit is szívesen megmutatom, ahol egy-egy kávé, vagy egyéb frissítő ital mellett minden aggodalomra vagy kérdésre megkeressük a megoldást.
Mert tudom milyen ijesztőnek tűnhet, ami szeptembertől rátok vár. De csöppet se féljetek, a mentor csapat ott lesz mellettetek és ott segítünk, ahol csak tudunk.


Radócz ViktóriaRadócz Viktória - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Radócz Viki vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató.
Az egyetem mellett szabadidőmben főleg utazok, ez az egyik legnagyobb szenvedélyem, mégis mikor eljött az idő, hogy Szegedre költözzek, kissé tanácstalan voltam. Nem nagyon jártam még a városban azelőtt, és nem ismertem senkit. Azonban rátaláltam a mentorprogramra, és végül nekem is lett egy mentorom, aki segített eligazodni az egyetemi életben. Azért jelentkeztem mentornak, hogy jövőre a gólyáknak - azaz nektek - segíthessek eligazodni az egyetemi lét kacskaringós, kissé össze-vissza világában.
Ha szükséged van valakire, akitől kérdezhetsz az egyetemmel kapcsolatban, vagy csak szeretnél egyet sétálni vagy kávézni, de még nem igazán ismersz senkit, rám számíthatsz :))
Remélem minél többetekkel megismerkedhetek majd, keressetek bátran!


Sallai_PalmaSallai Pálma - gyógytornász szakirány
Sziasztok, Sallai Pálma vagyok harmadéves gyógytornász hallgató. Igazi energiabomba, az aktív pihenés híve. Imádok kávézni, várost nézni és a szabadban sétálni lenyűgöző tájak mellett (amiből itt bőven lesz részed) no meg persze az egyetemi életet élni Szegeden, amiről ódákat tudnék zengeni de majd inkább együtt átéljük. Ez a város számomra teljesen ismeretlen terep volt.
Egy éve én is pont ezt az oldalt böngésztem és rá pár hétre lehetőségem is volt megismerni a mentoromat, aki rengeteget segített nekem. Pont emiatt döntöttem én is úgy, hogy szeretnék segíteni a hozzám hasonló cipőben járóknak. Középiskola után hatalmas váltás az egyetem. Minden papírmunkát időben és pontosan leadni miközben nincs mögötted egy osztályfőnök, aki hajszolna vagy segítene a problémáidat megoldani, kérdéseidet megválaszolni. Én egy éve teljesen elveszett voltam, fogalmam sem volt róla hogy működik a Neptun vagy a Modulo, mikor kell felvenni a tárgyakat, és egyeltalán mi alapján kell azt megtenni. Mindezekben és minden további kérdésben is szívesen segítenék, hogy az első heteid ne stresszeléssel teljenek. Nem csak mentorként szeretnék segíteni, de barátként is. Nagyon nyitott ember vagyok, ha tanuló társra, barátra van szükséged vagy hogy egy piknik mellett pihenjünk és élvezzük a napot akkor számíthatsz rám.


Suki_cintiaSuki Cintia Barbara - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok! :)
Suki Cintia Barbara vagyok, harmadéves dentálhigiénikus hallgató. Azért jelentkeztem a mentorprogramba, mert én is megtapasztaltam elsőévesként azt, amit most Ti is. Mentorként szeretnék segíteni nektek abban, hogy kevésbé érezzétek elveszettnek magatokat az egyetem nagy világàban. Szeretek az embereken segíteni, közvetlen és vidám személyiségemnek köszönhetően könnyen alakítok ki barátságokat. :) Szeretek a barátaimmal kávézni, sétálni, együtt tanulni, főzni és jókat nevetni. Szeretném, ha egy közvetlen, baráti kapcsolatot alakítanánk ki és nyugodtan kérdezhettek tőlem, a segítségetekre leszek. Már nagyon várom, hogy találkozzunk! :)


Tornyos_LillaTornyos Lilla - védőnő szakirány
Sziasztok, Lilla vagyok, másodéves védőnő hallgató.
Azért jelentkeztem mentornak, mert szeretnék nektek segíteni, hiszen annyira elveszett voltam első évben, mint a palacsinta nutella nélkül vagy motiváció a reggel nyolcas órához.
Elsőre biztos nagy kihívásnak tűnik az egyetem, de bizonyított tény, hogy meg lehet csinálni. Az utóvizsgáig semmi sincs veszve!
Bizonyára kihívás lesz az önállóság vagy az új város vagy akármi ilyesmi. Majd úgyis elmondjátok (remélhetőleg) személyesen, hogy miben kértek segítséget, mert kérjetek nyugodtan (tájékozódáson kívül, azzal sajnos jómagam is gondban vagyok). Puszi nektek, jók legyetek!


Zákány_ZorkaZákány Zorka - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Zákány Zorka vagyok, másodéves gyógytornász hallgató. Egy emberközpontú örökmozgó vagyok, aki szívesen segít, amikor csak tud. Szabadidőmben szeretek olvasni, vagy a barátaimmal időt tölteni, a szabadban lenni.
Amikor leköltöztem Szegedre, az egyetem miatt rengeteg kérdésem volt rengeteg mindennel kapcsolatban, és bár nekem első évemben nem volt segítségemre mentor, láttam azokon a szaktársaimon, akiknek volt, hogy mennyit segített nekik az övék. Amint megtudtam, hogy van lehetőség arra, hogy azzá váljak, tudtam, hogy én is segíteni szeretnék, hiszen sok szempontból kihívás az első egyetemi év, és jó érzés az, hogy ha van egy biztos pontja az embernek, akihez tud segítségért fordulni, ha kell. Ezért szeretném az én tapasztalataimat, nektek, gólyáknak átadni, hogy könnyebben kezdődjön az egyetem.


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek