Bezár

Hírek

448770777_475861078429874_506043030610215177_n

Tapasztalatcsere a belfasti egyetemmel

Tapasztalatcsere a belfasti egyetemmel

2024. június 28.
2 perc

2024. június 24. és 26. között a Queen's University Belfast delegációja - 17 hallgató és 2 oktató, Christine Brown Wilson and Gary Mitchell - részt vett a szegedi Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Ápolási Tanszék által szervezett akadémiai és kulturális rendezvénysorozaton.

A program keretében workshopok, megbeszélések, túrák és társasági események zajlottak, amelyek célja az együttműködés elősegítése és a különböző egészségtudományi témák, különösen a delírium terén szerzett ismeretek cseréje volt.

A workshop bevezetést nyújtott a delírium témakörébe, bemutatva annak alapjait és jelentőségét. A résztvevők megismerkedtek a delírium tüneteivel, okaival és következményeivel. A workshop során gyakorlati példákon keresztül vizsgálták, hogyan ismerhetik fel a delíriumot, és milyen hatása lehet a betegek életére. A hallgatók betekintést nyertek valós esetekbe, és megoszthatták egymással tapasztalataikat. Emellett nagy hangsúlyt kapott a prevenció, azaz hogyan lehet minimalizálni a delírium kialakulásának kockázatát. Megtudtuk, mi az a brain health, és hogyan kapcsolódik a demenciához.

A résztvevők megvitatták, hogyan tudnak különböző szakmák képviselői - orvosok, ápolók, terapeuták - hatékonyan együttműködni a delírium kezelésében és megelőzésében. A közös munka és a kommunikáció fejlesztésére irányuló gyakorlatok segítettek abban, hogy a résztvevők jobban megértsék egymás szerepét és hozzájárulását a betegellátásban.

Ez a workshop sorozat kiváló lehetőséget nyújtott a diákok számára, hogy mélyreható ismereteket szerezzenek a delíriumról, és felkészüljenek annak kezelésére a klinikai gyakorlatban. A program gondosan szervezett volt, értékes akadémiai workshopokat és prezentációkat kínált, valamint kulturális élményeket, amelyek gazdagították a résztvevők magyar egészségügyi gyakorlatok és kultúra iránti megértését. Az együttműködés hangsúlyozta a delírium kezelését és az interdiszciplináris megközelítéseket, tükrözve a közös elkötelezettséget az egészségtudományi oktatás és gyakorlat fejlesztése iránt.

A hallgatók nagyon élvezték a programot, és helytálltak a különböző feladatokban és kihívásokban. Az eseményeken való részvételük és lelkesedésük hozzájárult a sikeres együttműködéshez és a tudásmegosztáshoz. A workshopok és társasági események során szerzett tapasztalatok és ismeretek hosszú távon is hasznosnak bizonyulnak majd a jövőbeli szakmai karrierjükben.

20240624_105400

IMG_8557

IMG_1697


PROGRAM_SCHEDULE_QUEENS-1
Nevtelen-1

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek