2023. december 7., csütörtök
EN

palyazati_felhivas

Pályázati felhívás az orvos- és egészségtudományi területen BSc képzésben részt vevő hallgatók részére

Az idei évben az ápoló, a mentőtiszt, a védőnő, a szülésznő és az orvosi diagnosztikai analitikus szakirányú képzésben részt vevő hallgatók számára kerül meghirdetésre az ösztöndíj. A pályázatot 2023. október 19-én 10.00-tól az erre a célra készült Pályázati Adatlap elektronikus kitöltésével (http://bscapolo.okfo.gov.hu) kell benyújtani 2023. október 27-ig.

Az ösztöndíjra pályázhat az a személy, aki a pályázat benyújtásának időpontjában hazai felsőoktatási intézményben magyar nyelvű képzésben ápoló-, mentőtiszt-, védőnő, szülésznő és orvosi diagnosztikai analitikus - utóbbi területen abban az esetben lehet sikeres a pályázat, ha a pályázó vállalja, hogy orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitika, orvosi kutatólaboratóriumi analitika, radiográfia, vagy patológiai analitika specializáción szerzi meg a szakképesítését - BSc szakképzésben felvételt nyert, és a 2023/2024-es tanév I. félévének megkezdését megelőzően legalább két – szakiránynak megfelelő – sikeresen lezárt félévvel, valamint a 2023/2024-es tanév I. félévében aktív hallgatói státusszal rendelkezik.

Az ösztöndíj egy alkalommal nyerhető el. Az, aki egy korábbi évben BSc-ösztöndíjat nyert és részére az ösztöndíj folyósításra került, nem nyújthat be pályázatot, kivéve, ha a korábban nyert ösztöndíj teljes egészében visszafizetésre került.

A pályázati felhívás Főigazgatóságunk honlapján lesz elérhető (https://www.enkk.hu).